Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Kennisbank
         

Zakelijke dienstverlening

Wil jij starten als zelfstandig ondernemer in de zakelijke dienstverlening? Wij helpen je op weg om goed voorbereid van start te gaan. Om goed van start te kunnen in deze branche is het handig om actuele branche-informatie te verzamelen en te bestuderen. Op deze pagina vind je veel informatie en links naar sites waar je als zelfstandig ondernemer in de zakelijke dienstverlening mee aan de slag kunt. Verwerk de informatie in jouw ondernemingsplan en bepaal wat de trends en verwachtingen zijn in deze branche zodat je goed onderbouwd van start kunt.

Ben jij startende ondernemer in de zakelijke dienstverlening?

Als we spreken over zakelijke dienstverlening dan kunnen we een hele lijst van subbranches noemen. Deze sector is de afgelopen jaren ontzettend gegroeid. Volgens het CBS vallen de volgende branches onder de sector zakelijke dienstverlening:

•    IT-dienstverlening
•    Juridische en administratieve dienstverlening
•    Architecten- en ingenieursbureaus
•    Reclame- en marktonderzoekbureaus
•    Schoonmaakbedrijven en hoveniers
•    Uitzendbranche en arbeidsbemiddeling
•    Overige zakelijke dienstverlening

Blijf innovatief

Een ondernemer in de zakelijke dienstverlening heeft voornamelijk het bedrijfsleven en de overheid als klant. De dienstverlening in deze sector verandert continu door de diverse ontwikkelingen. Speel steeds in op de klantbehoeften en toenemende (prijs)concurrentie, blijf innovatief! Dit maakt jou als zelfstandig ondernemer in de zakelijke dienstverlening een sterkere speler. Speel actief in op digitalisering, professionalisering en commerciële samenwerking. De ontwikkelingen op internetgebied gaan steeds maar verder en spelen een belangrijke rol bij de groei van de zakelijke dienstverlening.

Uitbestede diensten

In hoge mate ben jij als zelfstandig ondernemer in deze branche afhankelijk van de ontwikkelingen in andere branches, het gaat namelijk veelal om uitbestede diensten. Ook het ondernemersklimaat en –vertrouwen zijn belangrijke factoren om een zakelijke dienstverlener in te huren. Indien de economie aantrekt profiteren de uitzendbureaus en arbeidsbemiddelaars hier als eerste van. Dit is dus een goede branche om te volgen

Stappenplan voor starters in de zakelijke dienstverlening

Volg het stappenplan van starten.nl dat je in fases helpt te starten, zodat je niets vergeet! Bezoek ook eens onze kennisbank. Hierin vind je veel gratis downloads en alle antwoorden op de belangrijkste vragen

Branche informatierapporten voor de zakelijke dienstverlening

Het Ondernemersplein heeft veel kennis en ervaring op het gebied van branchegegevens. Bekijk de cijfers en trends in de zakelijke dienstverlening via deze pagina. Klik op onderstaande button om de laatste branche-informatie, visie over de zakelijke dienstverlening sector enzovoorts te downloaden.
Handige downloads kinderopvang

TIP Hier vind je recente cijfers van ABN AMRO omtrent de zakelijke dienstverlening.

TIP Hier vind je recente cijfers (2019) van Rabobank omtrent zakelijke dienstverlening.

TIP Hier vind je de laatste rapporten omtrent zakelijke dienstverlening.

Handige sites

Lees meer over onderwerpen als innovatie en productontwikkeling via het Ondernemersplein. Neem eens een kijkje op de website van Koninklijke Vereniging MKB-Nederland. Banken doen regelmatig onderzoek naar de ontwikkelingen binnen de dienstverlenende sector. Ze publiceren branche-informatie en sector updates op hun website. Kijk hiervoor eens bij de Rabobank, ABN-AMRO of ING.

agenda

Data ophalen ...

Blog

Administratie opzetten als zzp'er? Volg deze stappen!


Van zzp'er naar werkgever: een grote stap


Lees meer

Nieuws

Belastingdienst helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

De Belastingdienst helpt ondernemers nadat zij een btw-deadline hebben gemist met een checklist naheffingsaanslag btw. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugkerende btw-aangifte en lopen daardoor grote kans op een boete.

Helft van ondernemers zoekt geen hulp bij vragen

Uit onderzoek van de KVK blijkt dat veel ondernemers te lang blijven rondlopen met ondernemersvragen. Om deze ondernemers vooruit te helpen opent het KVK Adviesteam een speciaal telefoonnummer.

Lees meer